Piekielna kuchnia Anety

Wpis

niedziela, 17 kwietnia 2011

Bigos po cygańsku

Przepis na bigos który u nas w rodzinie jest już od pewnego czasu, ale dopiero wczoraj postanowiłam sama go zrobić. Jest ciekawym zamiennikiem tradycyjnego bigosu. U nas zrobił furrorę:)

bigos po cygańsku

SKŁADNIKI:

  • 1 kg pieczarek
  • 5 średnich cebul
  • słoik papryki
  • słoik ogórków konserwowych
  • 1 kg mięsa mielonego
  • ketchup pikantny
  • chili (opcjonalnie dla lubiących ostrzejszy smak potraw)
pieczarki, cebule, ogórki i paprykę kroimy w paseczki i osobno podsmażamy. Przekłądamy do jednego garnka.
Mięso mielone doprawiamy pieprzem i wegetą. Dodajemy jajko i wymoczoną, wyciśniętą bułkę. Mieszamy i formujemy małe kulki i smażymy jak mielone. Po wystudzeniu dodajemy do reszty warzyw. Dodajemy ketchup i dusimy przez około 20 minut mieszając. Gotowe.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
piekielnakuchniaanety
Czas publikacji:
niedziela, 17 kwietnia 2011 18:18

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość Shona - napisał(a) z 178-36-49-157.adsl.inetia.pl komentarz datowany na 2011/05/09 12:24:39:

    zgadzam się bigos jest the best .! x dde
    chociaz ja mam troszeczkę inny przepis to ten też nie zaszkodzi spróbować ;-)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Zakładki

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Top Blogi
Dodatki na bloga
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów