Piekielna kuchnia Anety

Wpis

piątek, 20 lipca 2012

Jogurtowe muffinki z czarną porzeczką i wakacyjna przerwa na blogu

Już jutro nareszcie zaczynają się moje wakacje w słonecznej Hiszpanii, dlatego przez jakiś czas nie będę dodawała nowych przepisów;) Coś czuję, że po powrocie chętnie wrócę do kuchni pełna nowych pomysłów i zacznę eksperymentować z podpatrzonymi daniami hiszpańskimi. Ahh... już nie mogę się doczekać. A na chwilowe pożegnanie zostawiam pyszne i szybkie jogurtowe muffinki z czarnymi porzeczkami.

 

muffiny  jogurtowe

 

Składniki:

  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 100 g margaryny
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • czarne porzeczki (ilość zależna od preferencji)

Margarynę rozpuścić. Dodać jajka i jogurt, dokładnie wymieszać. Osobno wymieszać suche składniki. Dodać porzeczki i masę jogurtową. Wymieszać, niekoniecznie bardzo dokładnie. Przelać do foremek na muffinki. Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego;)

 

Przepis dodaję do akcji:


Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
piekielnakuchniaanety
Czas publikacji:
piątek, 20 lipca 2012 14:16

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość Natalia napisał(a) z *.acn.waw.pl komentarz datowany na 2012/07/20 14:24:53:

    Muffinki z porzeczką? Takich jeszcze nie jadłam! Życzę udanych wakacji i miłego wypoczynku! Pozdrawiam :)

  • Gość Ola napisał(a) z 89.204.234.* komentarz datowany na 2012/07/24 15:34:03:

    lubię takieporzeczkowe wypieki, a kiedy jeszcze są w formie do zabrania w drogę - to je nawet uwielbiam :)

  • Gość napisał(a) z *.dynamic.chello.pl komentarz datowany na 2014/07/18 12:48:10:

    A cukier?

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Zakładki

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Top Blogi
Dodatki na bloga
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów