Wpisy
Te ciasteczka mimo, że są całkiem dobre nie podbiły naszego serca tak jak poprzednie. Owszem są dobre, kruche i bardzo szybkie w przygotowaniu ale brakuje w nich tego czegoś. Chociaż to oczywiście tylko nasza opinia.
SKŁADNIKI:
Wszystkie składniki razem wymieszać. Zagnieść jednolite ciasto. Rozwałkować i wycinać ciasteczka. Piec w temp. 180C przez 8 minut;)
SMACZNEGO:)
Jakoś tak dawno nie robiłam żadnych ciasteczek. A teraz jak zaczęłam to w ciągu 3 dni zrobiłam ich 3 rodzaje;) A Już prawie zapomniałam jaką świetną zabawą jest takie wykrawanie ciasteczek.
Na pierwszy ogień poszły cudowne ciasteczka kokosowe z tego przepisu . Są pyszne, kruchutkie, po prostu rozpływają się w ustach.
.
Składniki:
Mówiąc szczerze do tej pory nie przepadałam za murzynkiem i nie kusiło mnie żeby go zrobić. Tak było do momentu gdy postanowiłam spróbować kawałek tego ciasta upieczonego przez moją ciotkę. Oczywiście od razu wybłagałam u niej przepis:) Murzynek z tego przepisu jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, a wychodzi pyszny i bardzo puszysty. Gorąco polecam:)
SKŁADNIKI:
margarynę rozpuścić. Dodać wodę cukier i kakao. Chwilę pogotować razem. Zostawić do ostygnięcia.
Dodać śmietanę żółtka, proszek i mąkę. Na końcu Dolać ubitą pianę z białek. Ostrożnie wymieszać, aby nie zburzyć struktury piany.
Wylać do wysmarowanej masłem formy. Piec około pół godziny w rozgrzanym do 180C piekarniku.
SMACZNEGO:)
Na pewno każdy zna ten popularny batonik. I zapewniam, że ciasto o tej dumnej nazwie jest równie pyszne;) Moja siostra jest nim totalnie zachwycona i został jej ulubieńcem;) Jest słodki więc nie wszystkim pewnie podpasuje ale zachęcam do jego wypróbowania ;)
SKŁADNIKI:
Korzystamy z gotowej puszki z kremem toffi. Jeśli nie, kupujemy mleko słodzone w puszce i gotujemy pod przykryciem (puszka powinna być cały czas zanurzona w wodzie) około 2 godziny.
Robimy budyń wg przepisu na opakowaniu.Odstawiamy do ostudzenia. Ucieramy margarynę, stopniowo dodajemy przestudzony budyń.
Sporządzamy masę z bitej śmietany: 1/2 l śmietany kremówki ubijamy. Dodajemy cukier puder i śnieżkę.
Na blaszce układamy warstwę herbatników. Na nią chłodny budyń. Następnie krakersy a na nie masę krówkową. Przykrywamy kolejną warstwą herbatników. A na wierzch kładziemy ubitą śmietanę i posypujemy kakao.
Wkładamy do lodówki na całą noc.
SMACZNEGO:)
Dodatki na bloga |